Kutsu_avajaiset_Team_Sportia_Maili_Lahti

Team Sportia – suomalaisen urheilukaupan uusi haastaja rantautuu Lahteen

Lahdessa toimivasta Sportia-ketjuun kuuluvasta Sportia Mailista tulee Suomen ensimmäinen Team Sportia -liike, jonka avajaisia vietetään torstaina 3.12.2015. Liikkeen toimipaikka ei muutu. Suomen Sportia- ja Elmo-ketjujen tukkuliiketoiminnot omistava SGN Group osti viime vuoden lopulla enemmistön ruotsalaisesta urheilun markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Team Sportia Ab:sta, jonka liikekonsepti laajenee nyt myös Suomeen. Team Sportia -Lahti on uuden ketjun pilottiliike.

SGN Group Oy kuuluu urheilukaupan johtaviin toimijoihin Suomessa tytäryhtiönsä SGN Sportia Oy:n kautta. Kun perheyritys SGN Group Oy osti talvella 2014 enemmistön ruotsalaisesta urheilun markkinointi- ja yhteisosto-organisaatiosta Team Sportia Ab:sta, syntyi yhteispohjoismainen urheilukaupan yhteenliittymä. Tämä yhteenliittymä vahvistui SGN Groupin ostaessa 16.11.2015 osuuden ruotsalaisesta Sportringen Ab:sta. Näiden ketjujen myymälät ovat yksittäisten kauppiasyrittäjät vetämiä, kilpailijoiden ollessa tiukasti ketjuohjattuja.

Team Sportian liikekonsepti sopii erittäin hyvin myös suomalaisen kuluttajan tarpeisiin. Team Sportia -ketjulla on johtoasema Ruotsin polkupyörämarkkinoilla. Vahvoja tuoteryhmiä ovat myös jääkiekko, juoksu, salibandy, ulkoilu ja maastohiihto, aivan samat ja tärkeät tuoteryhmät, jotka toimivat myös Suomessa. Tänä päivänä Team Sportian itsenäisistä kauppiaista koostuva verkosto kattaa Ruotsissa jo yli 100 myymälää.

Lahden Team Sportia -liike on pilottiliike. Sportia-myymälöitä muuttuu Team Sportia -liikkeiksi vuoden 2016 aikana yhä useammalla paikkakunnalla myös Suomessa. Näillä muutoksilla halutaan rakentaa tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä yksiköitä, jotka tekevät mm. yhteishankintoja ja markkinointiyhteistyötä Suomi-Ruotsi-akselilla. Tämän vaihdoksen myötä yhteinen ostovolyymi tekee uudesta ketjusta merkittävän yhteistyökumppanin tavarantoimittajille. Uudella Team Sportialla on myös mahdollisuus laajentaa tuotevalikoimaansa Ruotsin Team Sportian omilla tuotemerkeillä sekä hyödyntää sen edistyksellisiä ketjunohjauksen työkaluja.

Lisätietoja:
Stefan Nieminen, SGN Sportia Oy, puh. 040 560 4920, stefan.nieminen@sgn.fi

SGN Group Oy on vuonna 1933 perustettu vahva ja kehittyvä kansainvälinen kaupan alan perheyritys, jonka toimialoihin kuuluvat urheilu, kodin ja vapaa-ajan tuotteet, maatalous, ympäristönhoito, teollisuuslaitteet sekä lumentekoon ja -hoitoon liittyvät laitteet. Konsernilla on merkittävää liiketoimintaa myös Venäjällä ja Ruotsissa.

Yhtiöön kuuluvat Agritek Oy, Kessu Oy, S.G. Nieminen Oy, SGN Sportia Oy, Team Sportia Ab, Sportringen Ab, SGN Tekniikka Oy, SSF Spraying Systems Finland Oy, Sumeko Oy ja Truebell Finland Oy. SGN Groupin liikevaihto on 154 milj. € ja sen palveluksessa on 190 työntekijää. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla. SGN Group -konserniin kuuluva SGN Sportia Oy on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Suomen Sportia-kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa. Sportia on vuonna 1979 perustettu valtakunnallinen urheiluliikeketju, johon kuuluu yli 50 yrittäjävetoista myymälää eri puolella Suomea sekä verkkokauppa. Sportia-myymälöitä muuttuu Team Sportia -liikkeiksi vuoden 2016 aikana yhä useammalla paikkakunnalla myös Suomessa.

Team Sportia on yksi Ruotsin johtavista urheilukauppaketjuista, johon kuuluu 105 myymälää. Team Sportia -liikkeet ovat yrittäjävetoisia. Sportringen urheilukaupan ketjuun kuuluu 170 yrittäjävetoista liikettä ympäri Ruotsin.

Ruotsalainen Team Sportia Ab on markkinointi- ja yhteisosto-organisaatio, joka palvelee Ruotsin Team Sportia ketjun kauppiaita ja kehittää ketjun toimintaa. Elmo Sport on kotimainen kauppiaiden kokonaan omistama urheiluvälineliikeketju, joka on perustettu 1992. Ketjuun kuuluu 15 liikettä. SGN Sportia Oy osti Elmo Sport -kauppiaiden osto- ja markkinointiyhteistyöyhtiön Sports Group Finland Oy:n liike-toiminnan toukokuussa 2015.