Sähköautonäyttely Kauppakeskus Mailissa

Kauppakeskus Maili järjestää sähköautonäyttelyn ja avaa uuden latausaseman Lahdessa Lauantaina 3.10. kello 10.00-15.00

Näyttelyssä ovat esillä uusimpien sähkö- ja plug-in-hybrid-autojen lisäksi sähkömoottoripyörät ja kaasuautot. Nähtävillä on yhteensä yli kaksikymmentä autoa; esimerkiksi BMW i8, Tesla Model S, sähköistetty vuoden 1973 VW Kupla sekä useiden autonvalmistajien uusimmat sähkö- ja plug-in-hybrid mallit.

Tapahtumassa ovat mukana myös eri yritysten asiantuntijoita kertomassa autojen lataamisesta, latauslaitteiden käytöstä ja asentamisesta.

Paikalliset lahtelaiset toimijat, kuten Lahti Aqua, Lahti Energia ja Diakonissalaitos, ovat esittelemässä käytössään olevia sähkö- ja kaasuautojaan. Tapahtuma toimii myös Tesla Club Finlandin kokoontumisajona. Sähkö-, plug-in-hybrid- ja kaasuautoilla tuleville vieraille on tapahtumassa varattu oma VIP-pysäköintialue.

Tapahtuman yhteydessä avaamme kymmenen latauspisteen teholatausaseman. Sähkölatausasema koostuu kahdeksasta teholatauspisteestä, joilla on mahdollista ladata sähköautoa jo peräti tunnin aikana noin sadan kilometrin ajoa varten. Näiden lisäksi kaksi normaalitehoista sähköauton latauspistettä mahdollistaa tunnin latauksella noin viidentoista kilometrin ajomatkan. Kaikilla kymmenellä latauspisteellä voi myös ladata plug-in-hybrid-autoja ja muitakin sähkökulkuneuvoja, kuten segwayta.

Kauppakeskus tulee tarjoamaan ilmaisen latauksen 100%:sti uusiutuvalla energialla. Jo entuudestaan kauppakeskuksen pihalla on Gasumin kaasutankkausasema, jossa voi tankata myös biokaasulla.

Latausaseman avajaisseremonia pidetään kello 11.00, jonka yhteydessä puhuvat Lahden kaupungin valtuuston puheenjohtaja Mika Kari ja Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja Kari Kallonen. Tapahtuman juontajana toimii Hanski Kinnunen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

sahkoautot-artikkeli